23 aprilie 2018
Campania de comunicare și informare ”ÎNCĂLZIREA CENTRALIZATĂ AUTONOMĂ”, desfășurată de Termoelectrica S.A., pe parcursul verii, în curțile blocurilor locative din capitală, a fost desemnată cea mai bună inițiativă de comunicare și sensibilizare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile, în cadrul concursului Moldova Eco Energetică.          
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

TE BookTermoelectrica S.A. este unicul producător şi furnizor de abur industrial al Republicii Moldova, oferind un produs energetic unic pe piața autohtonă a resurselor energetice, care îmbină siguranța, eficiența şi impactul minim asupra mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Producerea combinată de energie electrică și energie termică prin cogenerare oferă întreprinderii un potenţial imens de furnizare a aburului industrial. Fiind produs simultan cu energia electrică în aceeași instalație, furnizarea aburului provoacă reducerea costurilor, fapt atractiv atât pentru întreprindere, cât şi pentru companii, care astfel limitează pierderile şi reduc costurile pentru agentul termic utilizat.

Termoelectrica S.A. are în dispoziţia sa turbine de cogenerare cu capacitatea de producere a aburului induistrial, în regimul nominal, precum şi conducte de abur (5.5km) pentru consumatorii din sectorul industrial aflat în perimetrul Sursei 1 (str. Meşterul Manole). Prin urmare, întreprinderea poate aproviziona potenţialii consumatori cu cantitatea necesară de abur, în special a celor care se află în zona de distribuţie.

Tindem să promovăm utilizarea rațională și eficientă aburului industrial, de aceea suntem totalmente deschişi spre discuţii, negocieri şi colaborări cu companiile interesante.

Adițional, Termoelectrica S.A. este dispusă spre darea în locațiune a spațiilor de producere pentru cei interesați în dezvoltarea afacerilor cu utilizarea aburului tehnologic. Astfel, lansăm o platformă de comunicare cu potențialii beneficiari ai produsului oferit de noi pentru determinarea formulei optime de colaborare.


Aburul tehnologic, propus de întreprindea noastră, are un șir de avantaje:
• un preț avantajos,
• flexibilitate în aprovizionare,
• suport consultativ,
• deservirea rețelelor de abur,
• și rază mare de acoperire a rețelelor termice de abur într-o regiune industrială cu potențial important de dezvoltare.


Criterii tehnice pentru racordare:

Pentru determinarea posibilității de asigurare cu abur a obiectivelor care urmează a fi racordate este necesar să fie prezentată următoarea informație:
1. Planul de amplasare a obiectivului (scara 1:200, 1:500)
2. Debitul minimal, mediu și maximal de abur, t/h;
3. Presiunea aburului, kgf/cm2;
4. Temperatura aburului, °C;
5. Regimul de consum al aburului: pentru 24 ore și alte perioade (zile de lucru și odihnă, săptămâna, lună, sezon);

Reconectarea întreprinderilor la conductele de abur şi atragerea noilor consumatori, reprezintă unul dintre obiectivele noastre în procesul de îmbunătăţire a sectorului şi micşorare a tarifelor la aburul industrial, deoarece cu cât vor fi mai mulţi consumatori conectaţi, cu atât pierderile specifice în reţea vor fi mai mici, respectiv şi preţurile.

Notă: Energia termică sub formă de abur tehnologic este foarte populară în diverse domenii, datorită proprietăților unice pe care le posedă: puritate, simplitate în utilizare, precum şi faptul că are nevoie de pompare. În afară de termoficare, acest agent termic este folosit și în instalații cum ar fi: sterilizatoarele, rafinăriile, uscătoriile și multe altele care necesită un control riguros al temperaturii.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.