1 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 29.03.2021

1.281 👁 Views.

IMG_1517

Confort termic sporit pentru consumatorii ce beneficiază de Puncte Termice Individuale

image_pdfimage_print

Punctele Termice Individuale (PTI) instalate de Termoelectrica cresc nivelul de confort termic în rândul consumatorilor și gradul de eficiență energetică la nivel de clădire.

Se datorează faptului că aceste instalații funcționează în mod automatizat, fără a fi necesară intervenția fizică a reprezentanților gestionarului fondului locativ sau Termoelectrica. PTI-urile ajustează consumul de energie termică, conform setărilor prestabilite, în funcție de temperatura aerului exterior și necesitățile individuale ale consumatorilor.

Totodată,  acestea se conectează și se deconectează automat, datorită senzorilor de temperatură cu care sunt dotate, fapt apreciat, în special în această perioadă, când temperaturile variază destul de mult dintre zi și noapte.

„Soluția tehnică aplicată de Termoelectrica, ce constă în instalarea Punctelor Termice Individuale, reprezintă o măsură de eficiență energetică ce sporește confortul consumatorilor, oferindu-le posibilitatea de a-și regla debitele de agent termic în mod automat, apă caldă non-stop, dar și de a beneficia în viitor de Încălzire Centralizată Autonomă – sistem ce oferă independență în consum și economii de peste 30% la facturi”, menționează Veaceslav ENI, directorul general al Termoelectrica.

În cazul clădirilor care nu beneficiază de PTI și sunt conectate la încălzire de la Puncte Termice Centrale, se recomandă gestionarilor fondului locativ și locatarilor să regleze la strictă necesitate consumul de energie termică de la branșamentul blocului, în coordonare cu Termoelectrica, pentru a evita supraîncălzirea locuințelor și a asigura un confort termic optim.

Termoelectrica are instalate peste 900 de PTI-uri, iar în următoarea perioadă urmează să instaleze alte cca 150 PTI-uri în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (PISACET II), în cadrul căruia vor fi implementate și alte măsuri de eficiență energetică, care vor duce nemijlocit la creșterea confortului consumatorilor.

 

5p9.ru