7 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 02.03.2021

1.012 👁 Views.

Cum diminuam pierderile

Cum diminuăm pierderile și reducem costurile pentru încălzire cu peste 30%?!

image_pdfimage_print

Peste 35 la sută din căldura din locuințe se pierde prin zonele neizolate, sau izolate ineficient, spun specialiștii în energetică.

Iurie, colegul nostru de la Sectorul Diagnostic ne va demonstra cum au loc aceste scurgeri esenţiale de căldură, utilizând o cameră de termoviziune.

Cu ajutorul acestei camere, noi putem observa ceea ce nu putem observa cu ochiul liber. Noi acum putem verifica orice punct al blocului pentru a depista unde sunt pierderi de energie termică” , Iurie Iancoschi, inginer, Sectorul Diagnostic, Termoelectrica.

Imaginile surprinse de camera de termoviziune la un bloc vechi, neizolat termic, din strada Andrei Doga, ce beneficiază de un sistem de încălzire cu repartizarea căldurii pe verticală,  și altul nou, izolat termic, din bd-ul Mircea cel Bătrân, care beneficiază de Încălzire Centralizată Autonomă, demonstrează diferența uriașă dintre pierderile de căldură, la aceleaşi valori de temperatură ale aerului exterior.

Prelucrând imaginile acestui bloc locativ de tip nou, obținem datele că temperaturile sunt omogene, iar pierderile de căldură nu sunt sau sunt minime. Pe imaginea dată putem observa pierderile în anumite locuri, ferestrele vechi, pereții exteriori ai blocului”,  Iurie Iancoschi, inginer, Sectorul Diagnostic, Termoelectrica.

De cele mai dese ori, pierderile de căldură au loc prin pereții blocurilor, prin acoperișuri, geamuri sau uși care nu asigură izolarea termică necesară. Totodată, o problemă majoră o constituie și sistemul intrabloc, care este unul uzat, vechi și nu este izolat eficient prin locurile de uz comun”, Victor Puiu, director comercial Termoelectrica.

Risipa de căldură poate fi diminuată dacă este efectuată termoizolarea pereții exteriori, a podelelor, a tavanelor, dar și schimbarea geamurilor și a ușilor ineficiente energetic. În așa mod va crește capacitatea de reținere a căldurii în clădire, micșorându-se, totodată, consumul de energie termică.

Obligatoriu să schimbăm țevile intrabloc, să trecem la distribuția pe orizontală, care asigură distribuirea mai eficientă pe tot blocul, există contor separat, fiecare persoană are posibilitate să-și regleze consumul de energie termică, să deconecteze/conecteze când vrea, nu depinde de vecini, de voința gestionarului fondului locativ. Totodată, un lucru importante este faptul că achită ceea ce consumă, având contor propriu”, Victor Puiu, director comercial Termoelectrica.

Din practică, consumatorii care au întreprins acești pași de eficiență energetică și-au diminuat facturile la încălzire cu 30-50%.

5p9.ru