27 septembrie 2020
Termoelectrica racordează la încălzire centralizată un bloc chirurgical modern al Institutului Oncologic, prin sistemul de ventilare           Termoelectrica prelungește campania „ Achiți iarna, fii răsplătit vara”           Termoelectrica își premiază consumatorii în cadrul Tombolei anuale „Termoelectrica dăruiește căldură”!           Tombola „Termoelectrica dăruiește căldură” revine într-un format nou! Mai multe premii, mai multe șanse de câștig!           Invitație de presă. Conferinţă de lansare a Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură”, ediția a 4-a           Termoelectrica, exemplu de bune practici prezentat în cadrul proiectului European „Convenția Primarilor pentru Energie și Climă- Est”           La mulți ani, Republica Moldova! Video           Termoelectrica modernizează rețelele termice din str. Albișoara           Termoelectrica, premiată al patrulea an consecutiv la Gala Businessului Moldovenesc           Termoelectrica reabilitează un tronson de rețea termică primară. Este posibilă scăderea parametrilor agentului termic          

Publicat: 12.04.2017

2.275 👁 Views.

Termoelectrica logo mare3

Dezmințire. Datoriile SA Termoelectrica au fost calculate eronat

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Recent portalul www.mold-street, analizând activitatea SA Termoelectrica, a prezentat date eronate privind activitatea întreprinderii, dezinformând opinia publică despre starea reală a lucrurilor.În context, administrația SA Termoelectrica vine cu unele comentarii, care au drept scop informarea corectă a opiniei publice privind activitatea sa de la momentul fondării – 16 iunie 2015, în urma fuziunii prin absorbție a SA CET-1 de către SA CET-2 și procurarea subansamblului funcțional SA Termocom în procedura falimentului.

În materialul publicat, autorul afirmă că SA Termoelectrica a acumulat în 10 luni ale anului 2015 o datorie de  peste 1,25 miliarde de lei, fapt care nu corespunde realității, deoarece suma respectivă reprezintă datoria istorică formată pe parcursul anilor 2000 – 2014 și preluată drept moștenire de la CET – 1, CET -2 și SA Termocom.

De la momentul fondării (16 iunie 2015), SA Termoelectrica, datorită managementului eficient al noii administrații, și-a respectat toate angajamentele contractuale față de SA Moldovagaz, fiind achitate și o parte din datoriile istorice. Astfel, în anul 2016 SA Termoelectrica a reușit să achite pe deplin consumul curent de 1 986,6 milioane lei, câț și o parte din datoriile  istorice –  11,4 milioane lei.

Referitor la analiza rezultatelor obținute în anul 2015 față de anul 2014, menționăm că datele raportului 2014 nu cuprind activitatea celor trei întreprinderi S.A. CET-2, S.A. CET-1 și S.A.Termocom SA pentru un an calendaristic.

Mai mult, datorită managementului eficient al noii administrații, în 2016 SA Termoelectrica a redus valoarea pierderilor până la 71,9 milioane lei,  comparativ cu cele din 2015 – de 361,4 mil. Lei și cele din 2014 de 848,2 milioane lei.

SA „Termoelectrica” este principalul producător și furnizor de energie electrică şi termică în municipiul Chișinău, încă de la fondare, poziționându-se pe piața energetică a Republicii Moldova cu o nouă viziune şi o nouă abordare, obiectivul primordial fiind îmbunătăţirea calităţii serviciilor. Astfel, a fost iniţiat un proces complex de modernizare a companiei, printre care modernizarea reţelelor termice magistrale, reabilitarea stațiilor de pompare, instalarea Punctelor Termice Individuale, modernizarea echipamentelor tehnice etc. Mai mult, SA „Termoelectrica” de la momentul fondării a fost deschisă și transparentă, oferind toată informația diferitor solicitanți. Pornind de la  aceste deziderate îndemnăm experții, reprezentanții mass-media sau alte persoane care supun analizei activitatea întreprinderii spre o colaborare directă pentru a prezenta opiniei publice date relevante și corecte.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru