21 octombrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sectorul Botanica           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 15.09.2021

375 👁 Views.

Reactie-Termoelectrica-

Dezmințirea unor informații nefondate

image_pdfimage_print

Termoelectrica dezminte informațiile publicate de portalul de știri www.bani.md precum că „Tariful la căldură ar putea crește după ce ANRE a acceptat în scopuri tarifare cele 42,5 mil. USD acordate de Banca Mondială… ”.

Reiterăm faptul, că investițiile efectuate pe parcursul a celor 5 ani în cadrul PIESACET-1 deja sunt parte componentă a tarifului la căldură și rezultatele implementării acestora nu au condus la majorarea tarifului la energia termică. Cu atât mai mult, prețul la energia electrică în anul 2020 s-a diminuat cu 27 la sută, tariful la energia termică a rămas intact.

Conform estimărilor, datorită eficienței energetice obținute, tariful la energia termică eventual poate fi diminuat, în cazul menținerii prețului la gazele naturale neschimbat.

Termoelectrica accentuează că, rezultatele investițiilor efectuate pe parcursul a celor 5 ani în cadrul proiectului PIESACET-1 nu au admis majorarea tarifului la energia termică, iar beneficiile acestora sunt resimțite de către consumatori.

Regretăm faptul că autorul știrii a recurs  la publicarea unor informații nefondate fără a se documenta suficient și să solicite poziția oficială de la instituție, într-o manieră corectă și profesionistă.

5p9.ru