28 septembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sectoarele Centru și Râșcani           Intervenția Termoelectrica din sect. Ciocana           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Termoelectrica: Performanță și realizări în 6 ani de activitate

Termoelectrica este o companie cheie în producerea energiei electrice din Republica Moldova, producerea și furnizarea energiei termice pentru mun. Chișinău.

Compania deține un important sistem de instalații termoenergetice și o experiență bogată în domeniul de termoficare, fiind principala întreprindere specializată în transportarea centralizată a energiei termice pentru încălzire și apă caldă, destinată consumatorilor din Chișinău și din suburbiile acestuia.

Asigurăm cu energie termică 4 440 de imobile, inclusiv 680 instituții bugetare, 580 agenți economici,

210 000 apartamente, amplasate în 2 860 blocuri locative din municipiu,  și livram anual consumatorilor circa 1.300 mii Gcal energie termică pentru încălzire și ACM.

Totodată, Termoelectrica produce și livrează în Sistemul Energetic Național circa 15% din consumul total de energie electrică al țării.

Misiunea principală a companiei Termoelectrica este de  a asigura cu servicii sigure și fiabile consumatorii săi, de a asigura funcționarea eficientă a sistemelor centralizate de aprovizionare cu energie termică, promovarea și utilizarea tehnologiilor de cogenerare, stabilirea principiilor de desfășurare a activităților aferente sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică, în condiții de accesibilitate, fiabilitate, continuitate, transparență, cu respectarea normelor de calitate și de protecție a mediului la producerea, distribuția, furnizarea și utilizarea energiei electrice și energiei termice.

Adevărata putere a companiei sunt oamenii. Circa 1 900 de specialiști muncesc în regim non stop, 24/24, astfel încât căldura și lumina să ajungă în fiecare casă.

Din anul 2015, odată cu fondarea întreprinderii, sistemul termoenergetic trece printr-un amplu proces de modernizare, fiind axat pe creșterea calității serviciilor de termoficare, oferite celor peste 500 000 de consumatori finali, cât și creșterea cantității de energie electrică produsă în cogenerare.

Realizări

Pe parcursul celor 6 ani de activitate, Termoelectrica  a reușit să implementeze mai multe proiecte strategice de investiții, ce au drept scop îmbunătățirea calității serviciilor prestate și eficientizarea operațională a companiei.

Principalele realizări cu care ne mândrim sunt:

Am modernizat circa 175 km de conducte termice vechi de peste 30 de ani, fiind înlocuite cu conducte moderne, preizolate și eficiente energetic.

Din 2016 asigurăm consumatorii din mun. Chișinău cu apă caldă non-stop, fără întrerupere în perioada de vară.

Tot în 2016, Termoelectrica în parteneriat cu o asociație de locatari a lansat un proiect pilot ce constă în dotarea unui bloc locativ cu Punct Termic Individual și distribuția pe orizontală, sistem cunoscut ca – Încălzirea Centralizată Autonomă. Astfel, pe lângă servicii de înaltă calitate, locatarii au obținut independență în utilizare și economii de până la 30% pentru consumul de energie termică. În prezent, 57 de blocuri locative cu 3 117 apartamente beneficiază de Încălzire Centralizată Autonomă.

Am oferit clienților noștri mai mult control printr-o procedură simplificată de conectare și deconectare a încălzirii în bloc. Locatarii sunt cei care decid când își conectează căldura în bloc, fără a aștepta decizia autorităților locale.

Am instalat cca 500 de Puncte Termice Individuale (PTI) în blocurile locative și instituții publice din capitală. În total la moment, Termoelectrica are cca 950 de PTI-uri instalate.

Am început să implementăm un sistem flexibil de alimentare cu energie termică. Acest lucru permite conectarea consumatorilor la tronsoane paralele, sau chiar prin revers, fără a admite deconectarea acestora de la serviciile de termoficare, în perioada desfășurării lucrărilor de modernizare a rețelelor termice sau avarii.

Am construit din temelie Stația de Pompare Nr.1 și am reutilat alte 6 Stații de Pompare cu echipamente termotehnice și electrice de o eficiență maximă.

Am înlocuit cca 1 300 de contoare de energie termică și 1 600 de contoare de apă caldă, cu contoare moderne de tip ultrasunet.

Am diminuat numărul de debranșări de la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică: Pe parcursul anului 2020 au fost înregistrate 100 de deconectări, comparativ cu anul 2011 când erau 1 624 de deconectări.

Am instalat 3 pompe și 5 convertizoare de frecvență la CET Sursa I și CT Vest. Astfel vom putea înregistra o economie de circa 30% la consumul propriu de energie electrică, dar și creșterea semnificativă a gradului de fiabilitate în exploatare a acestora.

Am reconstruit blocul energetic Nr.1, de la CET Sursa I. Efectul scontat este creșterea randamentului global al Centralei, mărirea capacității de producere a energiei electrice și extinderea duratei de exploatare a turbinei cu cca 8 ani.

În 6 ani au fost semnate peste 100 de contracte de parteneriat privind racordarea la SACET, ceea ce va majora livrările cu peste 9%.

Reducem scurgerile de agent termic. Începând cu anul 2015, volumul apei de adaos a fost diminuat cu peste 80 000 m3 pe an, ceea ce constituie cca 15%.

Tot din același an (2015), ne reușește să achităm integral consumul curent al gazelor naturale și să diminuăm treptat datoria istorică față de SA „Moldovagaz”, până în prezent cu  peste 714,12 mil. lei (situația de la 24.05.2021).

Am lansat noi platforme de comunicare cu clienții Termoelectrica: Centrul de Apel automatizat, Viber, Factura Electronică.

Am organizat evenimente publice ca: Ziua ușilor deschise; Campania informativă „Cortul Termoelectrica în curțile blocului; Tombola „Termoelectrica dăruiește căldură”, Campania anuală ”Achiți iarna, fii răsplătit vara”; Forumul pentru energie termică și cogenerare, Conferința “Încălzirea urbană eficientă: Soluții și provocări” etc.

În vara anului 2018, am inaugurat în parcul Râșcani al capitalei (str. Braniștii) o Alee amenajată cu bănci, urne, minibiblioteci stradale, parcări pentru biciclete și alte obiecte de decor, confecționate chiar de către angajații companiei, din țevi și alte materiale reciclate.

În anul 2020 am inaugurat  un Centru Comercial modern de deservire și relații cu consumatorii.

În colaborare cu Centrul de Calcul Infobon am lansat serviciul online „CONTUL MEU”- un cabinet virtual cu beneficii multiple pentru consumatori. La doar un click distanță,  fiecare consumator are acces la istoricul consumului și achitărilor, poate achita factura online și avea un control mai bun asupra facturilor și consumului lunar.

În anul 2021 am inaugurat prima Centrală Modulară pe Biomasă integrată în sistemul centralizat de termoficare al mun. Chișinău.

Am încheiat cu succes unul din cele mai importante proiecte ale Termoelectrica realizate de la fondare – Proiectului de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET).

Obiectivul proiectului a fost de a contribui la îmbunătățirea eficienței operaționale și viabilității financiare a companiei Termoelectrica SA și îmbunătățirea calității și fiabilității serviciilor de alimentare cu energie termică prestate populației în municipiul Chișinău. Perioada de implementate: iunie 2015- iunie 2020.

În prezent sunt în plină desfășurare activitățile ce țin de un nou proiect pentru dezvoltarea sectorului energetic al Republicii Moldova cu suportul Băncii Mondiale – Proiectul de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică 2 (PIESACET 2), care are scop continuarea eforturilor de modernizare a infrastructurii termoenergetice a Termoelectrica S.A., demarate în cadrul PIESACET I.

Pentru toate rezultatele pozitive înregistrate, drept răsplată, echipa Termoelectrica S.A. este premiată în cadrul concursurilor naționale. Al patrulea an consecutiv Termoelectrica a obținut ”Medalia de aur” la categoria Marca Comercială Responsabilă Social și titlul ”Zeița Calității” pentru realizările în domeniul calității, la Gala Businessului Moldovenesc.

În cei 6 ani de activitate, am fost tot timpul supravegheați și susținuți de către instituțiile statului și a partenerilor externi –  Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice și Banca Mondială.

 

Termoelectrica – Contați pe energia noastră!

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

5p9.ru