7 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 19.11.2021

359 👁 Views.

print sedinta CMC

Directorul General a informat Consilierii Municipali despre furnizarea energiei termice

image_pdfimage_print

Termoelectrica  a conectat  la încălzire circa 94% din toate obiectele racordate la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

Toți consumatorii  beneficiază de servicii de termoficare la solicitare, indiferent dacă sunt înregistrate datorii la consum.

Precizarea a fost făcută de către Directorul General al Termoelectrica, Veaceslav ENI, în cadrul ședinței Consiliului Municipal de joi, 18 noiembrie, în cadrul căreia au fost informați Consilierii Municipali despre asigurarea consumatorilor din mun. Chișinău cu energie termică.

„Toate solicitările privind conectarea la încălzire au fost executate în termen. Neconectate sunt circa 150 de obiecte, care nu au solicitat până în prezent furnizarea căldurii. Temperatura prestabilită a agentului termic livrat consumatorilor este în conformitate cu Regulamentul privind indicatorii de calitate aprobat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).”

Directorul General a reiterat faptul că, consumatorii, prin intermediul Gestionarilor Fondului Locativ (GFL) și/sau persoanelor responsabile de contor, au posibilitatea să limiteze, majoreze sau să sisteze furnizarea agentului termic, în dependență de necesități și temperaturile aerului exterior.

În cadrul intervenției sale, Veaceslav ENI a adus la cunoștință Consilierilor Municipali că, în contextul majorării prețului la gazele naturale, Termoelectrica s-a adresat ANRE, în corespundere cu pct.146 din Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru producerea energiei electrice și termice, pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice, privind ajustarea din oficiu a tarifului pentru energia termică.

Spre final, Directorul General a dat asigurări că serviciile de termoficare vor fi prestate consumatorilor  în continuare în regim normal, fără întrerupere.

Termoelectrica asigură cu energie termică cca 4430 de imobile, dintre care: 477 instituții bugetare, 795 agenți economici/alte instituții bugetare, 2845 de blocuri locative cu circa 210 mii de apartamente și 313 case particulare din mun. Chișinău.

5p9.ru