23 aprilie 2018
Campania de comunicare și informare ”ÎNCĂLZIREA CENTRALIZATĂ AUTONOMĂ”, desfășurată de Termoelectrica S.A., pe parcursul verii, în curțile blocurilor locative din capitală, a fost desemnată cea mai bună inițiativă de comunicare și sensibilizare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile, în cadrul concursului Moldova Eco Energetică.          
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

TE BookFiind principalul producător şi furnizor de energie termică al municipiului Chișinău,  oferim un produs vital pe piața energetică a Republicii Moldova.

Energia termică este produsă la Centralele  Electrice cu Termoficare (Sursa 1, Sursa 2) care funcționează în regim de cogenerare, Centralele Termice orășenești (CT-Vest și CT-Sud) și 19 Centrale Termice suburbane.

Instalațiile de termoficarea ale întreprinderii au puterea termică sumară disponibilă de circa 980 Gcal/h. În data de 2 februarie 2012 când temperatura medie pe diurnă a aerului a constituit -18,9 °C, puterea termică sumară livrată în rețea a atins valoarea de 650 Gcal/h.

Aprovizionăm consumatorii cu energie termică prin rețele termice de transport și distribuție cu lungimea sumară a țevilor de circa 1130 km (cu 180 km mai mult de cât lungimea Râului Prut).

Controlul parametrilor termici și hidraulici a agentului termic se efectuează în punctele termice centrale (PTC) 359 unități, sau punctele termice individuale (PTI) 396 unități.
1

Punctele Termice Individuale (PTI) sînt instalații moderne care livrează/transportă energia termică (necesară pentru încălzire și apă caldă) din sistemul centralizat (SACET) în sistemele interne ale unei clădiri. Prin intermediul lor, consumatorii pot stabili și menține temperatura din sistemul intern de încălzire, în funcție de temperatura exterioară.
Avantajele PTI:

  • Reglarea automată a temperaturii agentului termic din conturul secundar în dependenţă de temperatura aerului exterior.
  • Reglarea sistemului de încălzire – calitativ nu cantitativ, ca urmare încălzirea este mai eficientă ca în cazul nodului de conducere sau elevator, repartizarea uniformă a agentului termic prin toate coloane sistemului interior.
  • Reglarea temperaturii dintre tur şi retur poate fi reglată prin intermediul pompei de circulaţie (viteza pompei).
  • Posibilitatea de a programa funcţionarea PTI în diferite regimuri. Regim de iarnă, vară, noapte, zile de odihnă, stoparea sistemului de încălzire funcţie de temperatura aerului exterior.

 Termoelectrica S.A. asigură cu apă caldă și căldură:

  • circa 4.100 obiective din mun. Chișinău, inclusiv 200.000 apartamente;
  • circa 720 agenți economici;
  • circa 130 instituții preșcolare;
  • circa 145 școli, licee;
  • circa 65 instituții medicale;
  • circa 80 instituții medii de specialitate, superioare de învățământ.

În scopul îmbunătățirii calității aprovizionării cu energie termică a consumatorilor şi conectării noilor consumatorilor, suntem mereu deschişi spre discuţii şi colaborări.

Dacă doriţi să discutaţi referitor la posibilităţile de conectare a blocului dumneavoastră la SACET, puteţi apela Serviciul Comercial al întreprinderii:

Tel: 022 – 839 – 315

Call Center: 022 – 436 – 414; 022 – 436 – 324.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.