1 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 10.03.2021

1.550 👁 Views.

Exemplu de bune practici

Exemplu de bune practici de la Termoelectrica: Confort maxim și consum energetic minim

image_pdfimage_print

Economii sporite de energie și condiții de lucru mai bune pentru angajații Termoelectrica –  sunt beneficiile obținute după ce clădirea administrativă  din str. Tudor Vladimirescu, 6 a devenit eficientă din punct de vedere energetic.

Primul pas de îmbunătățire a eficienței energetice a avut loc în 2005 și a inclus măsuri de schimbare a geamurilor. În anul 2019 a fost implementat un proiect de îmbunătățire a eficienței energetice prin anveloparea clădirii cu un strat de vată minerală de 50 mm. Suplimentar a fost implementat și un proiect de instalare a unui PTI, care permite deconectarea totală a energiei termice la temperaturi care depășesc 14 grade ale aerului exterior și conectarea agentului termic la coborârea temperaturilor sub 12 grade”, Andrei Vîrlan, Director Tehnic Adjunct Distribuție, Șef Dispecerat General.

Totodată, Punctul Termic Individual asigură alimentarea calitativă cu apă caldă, sporind confortul angajaților.

Reabilitarea energetică a clădirii a fost efectuată deoarece, anterior, pierderile de energie erau majore, iar sistemul de termoficare intern ineficient.

Acest lucru se datorează faptului că, în timpul Uniunii Sovietice, când au fost construite aceste blocuri, nu s-a ținut cont de necesitatea economisirii resurselor energetice” Victor Puiu, Director Comercial.

Odată cu eficientizarea energică a clădirii a fost majorată și suprafața încălzită cu circa 680 metri pătrați, ceea ce  însă nu a dus la creșterea consumului de energie termică.

Debitul de agent termic a fost diminuat față de anii precedenți de la 18 metri cubi pe oră la 12 metri cubi pe oră.”

„Economiile de energie termică anuale ating valoarea de 240-260 mii lei. Rata de răscumpărare a proiectului respective, doar pentru materialele care au fost utilizate, constituie între 4 și 5 ani” , Andrei Vîrlan, Director Tehnic Adjunct Distribuție, Șef Dispecerat General

În următoarea perioadă, managementul Termoelectrica își propune integrarea surselor de energie regenerabile, care vor contribui la reducerea semnificativă a facturii la energia electrică consumată.

5p9.ru