10 august 2020
Veaceslav Eni s-a întâlnit cu Gary Davies, Însărcinat cu afaceri a.i. și Consul al Ambasadei Britanice           Investiții în îmbunătățirea serviciilor de termoficare pentru cca 60.000 consumatori din sect. Ciocana și Râșcani           Economii și independență față de furnizori obținute din reciclarea conductelor termice           Institutul de Energetică: Proiectele pe care le implementează Termoelectrica sunt în beneficiul consumatorului           Termoelectrica modernizează rețelele termice din com. Ciorescu. Impactul lucrărilor, resimțit de cca 25% dintre consumatori           Noi obiective de colaborare, discutate în cadrul unei ședințe comune dintre Termoelectrica și Moldovagaz           Termoelectrica continuă procesul de modernizare a rețelelor termice și îmbunătățirea serviciilor prestate           Apă caldă non-stop și confort termic pentru Complexul Educațional „Kiril și Metodii”           Realizările înregistrate și direcțiile prioritare de activitate, discutate în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor           Termoelectrica își diversifică sursele de energie utilizate, prin producerea energiei termice din biomasă          

Publicat: 19.10.2018

2.670 👁 Views.

44316736_1911410895560735_918579069505765376_o

Încălzirea centralizată – soluția eficientă energetică pentru termoficarea în orașe

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Încălzirea centralizată este opțiunea sigură și eficientă energetic pentru termoficarea la nivel urban, iar soluția – Încălzire Centralizată Autonomă (Punct Termic Individual + Distribuție pe orizontală) este alternativa ecologică ce poate oferi oamenilor aceleași beneficii ca în cazul centralelor termice individuale, însă fără gaz/ foc deschis în casă și fără emisii de substanțe toxice. La aceasta concluzie au ajuns experți în energie din țară și peste hotare, care s-au întrunit la Chișinău în cadrul Conferinței internaționale: “Încălzirea urbană eficientă: Soluții și provocări”.

Evenimentul, organizat de Termoelectrica S.A., a întrunit peste 130 de oaspeți, reprezentanți ai companiilor energetice, ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai opiniei publice, mediului de afaceri,  specialiști în domeniu din țară și de peste hotare.

Potrivit directorul general Termoelectrica S.A., Veaceslav ENI, asigurarea  oamenilor cu servicii energetice eficiente este un subiect de o importanță deosebită pentru Republica Moldova, care se confruntă cu un șir de provocări la acest capitol, în special în ultimii 10-15 ani.

La nivel internațional, de-a lungul anilor, a fost promovată intens soluția Încălzirii Autonome Centralizate, prin instalarea Punctelor Termice Individuale și a Distribuției pe orizontală, pe bază de agent termic și fără emisii de substanțe toxice care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor”, a precizat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Prezent la eveniment, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, a salutat evoluția sistemelor centralizate de termoficare din Chișinău, menționând importanța proiectelor de modernizare derulate în ultimii ani.

Ne bucură faptul că inițiativa Guvernului Republicii Moldova de restructurare a SACET-ului din Chișinău a dat roade, iar împreună cu partenerii de dezvoltare, în doar 3 ani Termoelectrica a devenit o întreprindere exemplu, pășind pe o nouă cale – cea de modernizare, servicii calitative și focusarea pe asigurarea necesităților consumatorilor ”, a specificat Tudor Copaci.

De cealaltă parte, reprezentantul oficiului Băncii Mondiale din Republica Moldova, Șeful Proiectului Îmbunătățirea eficienței SACET, a menționat că rezultatele înregistrate la Chișinău în domeniul termoficării centralizate este un exemplu pentru multe alte state, deoarece în mai puțin de 3 ani Termoelectrica a reușit valorificarea fondurilor din proiect de peste 80%, ceea ce este un rezultat extraordinar, deoarece Proiectul va fi finalizat practic cu 2 ani înainte de termen.

Pe parcursul evenimentului, părțile implicate au discutat și despre povocările în domeniu, dar și soluțiile viabile pentru ca sistemele centralizate de termoficare să devină  competitive. Totodată,  Institutul de Energetică al Academiei de Științe a Moldovei (IEAȘM) a prezentat rezultatele Studiului: ”Analiza impactului centralelor termice individuale (CTI) pe gaze naturale asupra sănătății publice și a mediului ambiant” realizat recent.

Centralele Termice Individuale reprezintă un pericol foarte mare pentru viața și sănătatea oamenilor. Cel puțin 4 oameni mor anual din cauza acestor centrale. Totodată, datele statistice denotă faptul că poate fi identificat un trend alarmant în privința cazurilor de intoxicări  cu monoxid de arbon în rândul populației”,  a precizat Mihai Tîrșu, directorul IEAȘM.

Conferința ”Încălzirea urbană eficientă: Soluții și provocări”, se desfășoară în perioada 19-20 octombrie, se încheie mâine  cu organizarea unui șir de excursii la cele mai importante obiecte energetice ale Termoelectrica S.A.

Termoelectrica S.A. Proiecte și realizări în 3 ani de activitate

Provocări și soluții privind conectarea blocurilor noi la încălzirea centralizată

Încălzire centralizată autonomă. Soluția optimă de termoficare pentru mun. Chișinău

Analiza impactului centralelor termice individuale (CTI) pe gaze naturale asupra sănătății publice și a mediului ambiant

Evoluția sistemului de termoficare din mun. Bălți și strategiile de dezvoltare ale S.A. „CET-Nord” pentru următorii ani

Fezabilitatea economico-financiară a instalațiilor de cogenerare în condițiile Republicii Moldova

Încălzirea eficientă a locuințelor la nivel urban – provocări și soluții

Politica statului în domeniul asigurării eficienței energetice la nivel urban

Tehnologii de modernizare a surselor centralizate de alimentare cu energie

Analiza impactului centralelor termice individuale pe gaze naturale asupra sănătății publice și a mediului ambiant

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru