13 iulie 2020
Realizările înregistrate și direcțiile prioritare de activitate, discutate în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor           Termoelectrica își diversifică sursele de energie utilizate, prin producerea energiei termice din biomasă           Termoelectrica a reabilitat, în timp record, un tronson de conducte termice din str. Vlaicu Pârcălab           Testimonial: Confort termic și siguranță pentru pacienții Institutului de Cardiologie           Tot mai mulți consumatori solicită consultații prin intermediul Centrului de Apel           Termoelectrica: De cinci ani, aducem lumina și căldura în casele Dumneavoastră!           Ministrul Sergiu Railean a participat la conferința aniversară dedicată celor 5 ani de activitate a Termoelectrica           Termoelectrica racordează oficiul Băncii Mondiale la sistemul centralizat de termoficare           Circa 100 000 de locuitori ai mun. Chișinău vor beneficia de servicii de termoficare mai fiabile           Soluțiile de termoficare centralizată, apreciate în cadrul Forumului „Urbanism și Dezvoltare durabilă”          

Publicat: 17.07.2019

1.365 👁 Views.

1

Lucrări complexe de modernizare la Sursa I

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

În cadrul lucrărilor de modernizare planificate la CET Sursa I este preconizată  montarea a trei pompe noi și cinci convertizoare de frecvență. Lucrările au început conform planului, iar executarea lor implică un nivel înalt de pregătire profesională.

Procesele au fost observate de membrii grupului de responsabili ai UCIPE (Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii), în frunte cu directorul Aurelia Samson, care au întreprins o vizită de lucru la CET Sursa I.

Este modernizată și pompa de alimentare a cazanului din cadrul Sursei 1, ce a fost pusă în funcțiune încă din anul 1976. Lucrările sunt executate pe etape şi presupun demontarea unor componente masive vechi și instalarea echipamentelor noi și a convertizoarelor de frecvență.

Scopul acestor lucrări este de a determina economii de cca 30% la consumul de energie electrică, comparativ cu utilajul existent, plus extinderea duratei de exploatare și sporirea nivelului de siguranță a funcționării sistemului întreg”, a menționat Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica.

Lucrările sunt efectuate în cadrul Pachetului C.12 din cadrul Proiectului ”Îmbunătățirea Eficienței SACET”, finanțat din creditul Băncii Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, fără a fi afectat procesul de producere a energiei electrice și termice prin cogenerare.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru