5 august 2020
Investiții în îmbunătățirea serviciilor de termoficare pentru cca 60.000 consumatori din sect. Ciocana și Râșcani           Economii și independență față de furnizori obținute din reciclarea conductelor termice           Institutul de Energetică: Proiectele pe care le implementează Termoelectrica sunt în beneficiul consumatorului           Termoelectrica modernizează rețelele termice din com. Ciorescu. Impactul lucrărilor, resimțit de cca 25% dintre consumatori           Noi obiective de colaborare, discutate în cadrul unei ședințe comune dintre Termoelectrica și Moldovagaz           Termoelectrica continuă procesul de modernizare a rețelelor termice și îmbunătățirea serviciilor prestate           Apă caldă non-stop și confort termic pentru Complexul Educațional „Kiril și Metodii”           Realizările înregistrate și direcțiile prioritare de activitate, discutate în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor           Termoelectrica își diversifică sursele de energie utilizate, prin producerea energiei termice din biomasă           Termoelectrica a reabilitat, în timp record, un tronson de conducte termice din str. Vlaicu Pârcălab          

Publicat: 31.03.2017

2.020 👁 Views.

pandurilor

Lucrările de modernizare a sistemului de termoficare pentru circa 200 de clădiri au început cu succes

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Odată cu încheierea perioadei reci, Termoelectrica S.A. continuă acțiunile de reabilitare și modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din capitală. Prin urmare, au fost inițiate cu succes un șir de lucrări, printre care și cele de modernizare a sistemului de termoficare cu instalarea Punctelor Termice Individuale în circa 200 de clădiri din mun. Chișinău.

Potrivit directorului general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni, aceste lucrări au o importanță deosebită pentru eficiența sistemului centralizat de termoficare al capitalei: „Toate investițiile și eforturile pe care le întreprindem pentru îmbunătățirea, modernizarea și reabilitarea SACET – ului, într-un final, nu au impactul scontat dacă împreună nu ne vom mobiliza să facem o schimbare,  întrucât calitatea produsului final depinde și de eficiența sistemului intern al blocului”, a precizat Veaceslav Eni.

Lucrările sunt desfășurate în cadrul pachetului C1.6, al Proiectului ”Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică”, creditat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și presupun modernizarea infrastructurii de livrare a energiei termice prin instalarea Punctelor Termice Individuale și schimbarea rețelelor termice aferente exterioare cu țevi moderne preizolate pentru circa 200 de clădiri din mun. Chișinău și anume două zone rezidențiale mari din sectoarele Buiucani și Centru și o serie de locații din sectoarele: Botanica, Ciocana, Rîşcani.

Datorită acestor modernizări vor fi reduse pierderile cauzate de rețelele exterioare învechite, iar prin instalarea Punctelor Termice Individuale, locatarii vor beneficia de apă caldă non-stop, la temperatura setată, întrucât prin intermediul instalației moderne, apa caldă este preparată nemijlocit în subsolul clădirii. Totodată, PTI-ul poate fi programat în funcție de temperatura exterioară, pot fi stabilite regimuri de consum de zi și de noapte, de weekend și de vacanță. Totodată, poate fi setată temperatura dorită pentru circuitul intern al blocului, iar din punct de vedere hidraulic clădirea devine separată de circuitul magistral. Astfel, furnizarea şi consumul de energie termică şi apă caldă manajeră sunt asigurate eficient, flexibil şi sigur.

Alte proiecte de modernizare care urmează a fi desfășurate de Termoelectrica S.A. prevăd reconectarea instituțiilor publice la SACET și reabilitarea în masă a rețelelor termice.C1.6 (2)

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru