1 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 07.07.2021

1.093 👁 Views.

1300

Peste 23000 de consultații telefonice oferite în șase luni

image_pdfimage_print

În prima jumătate a anului 2021, operatorii Centrului de Apel al Termoelectrica au oferit peste 23000 de consultații telefonice.

Potrivit unui raport al Serviciului Relații cu Consumatorii din cadrul întreprinderii, circa 50% dintre apeluri au fost preluate în mai puțin de 15 secunde.

În medie, zilnic au fost oferite circa 150 de consultații. Cele mai multe adresări țin de: modalități de achitare a facturii, restanțe și datorii, transmiterea indicilor contorului, intervenții și lucrări, precum și informații suplimentare despre Soluția Încălzire Centralizată Autonomă.

Suntem preocupați constant de îmbunătățirea serviciilor prestate și asigurarea unei comunicări eficiente cu beneficiarii serviciilor noastre, pentru a le oferi o experiență cât mai plăcută atunci când interacționează cu Termoelectrica”, declară Veaceslav ENI, directorul general Termoelectrica.

Centrul de Apel al Termoelectrica este disponibil non-stop la numerele de telefon 1300 și 022 447 447. Consultanță și suport de la distanță sunt oferite, de asemenea, și prin intermediul următoarelor canale de comunicare:

  • Site-ul oficial al Termoelectrica S.A. – www.termoelectrica.md;
  • Pagina de Facebook a companiei – Termoelectrica S.A.;
  • Aplicația Viber: 069-444-144 (disponibil pentru text, imagini foto și video) pentru raportarea problemelor tehnice.

În această perioadă, activitatea Centrului Comercial de deservire și relații cu consumatorii se desfășoară într-un regim special, de luni-vineri, între orele 07:30-16:00, cu pauză masă: 12:00-12:30.

5p9.ru