7 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 29.10.2021

453 👁 Views.

Reactie-Termoelectrica-

Precizare de presă

image_pdfimage_print

În legătură cu o știre difuzată de Publika TV în care se face referire la „mirosul de păcură” Termoelectrica, în calitate de principalul producător de energie electrică și termică în regim de cogenerare, face următoarele clarificări:

Utilizarea păcurii în calitate de combustibil alternativ este o măsură necesară luată de Comisia pentru Situații Excepționale a RM pentru asigurarea populației mun. Chișinău cu energie termică pentru încălzire și apă caldă și producerea energiei electrice, având în vedere situația de urgență pe piața gazelor naturale.

Este important de menționat faptul că, întreprinderea asigură controlul procesului de ardere a combustibilului și execută toate măsurările necesare în vederea nedepășirii emisiilor limitate admisibile, fără a pune în pericol sănătatea oamenilor.

CET Sursa I deține Autorizație de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe și evacuează gazele de ardere la înălțimea de 180 m, ceea ce permite o dispersie inofensivă a particulelor evacuate.

5p9.ru