12 august 2020
Termoelectrica reabilitează un tronson de rețea termică primară. Este posibilă scăderea parametrilor agentului termic           CTȘ Hidrotehnica S.A. a obținut cca 20% economii la factura pentru încălzire           Veaceslav Eni s-a întâlnit cu Gary Davies, Însărcinat cu afaceri a.i. și Consul al Ambasadei Britanice           Investiții în îmbunătățirea serviciilor de termoficare pentru cca 60.000 consumatori din sect. Ciocana și Râșcani           Economii și independență față de furnizori obținute din reciclarea conductelor termice           Institutul de Energetică: Proiectele pe care le implementează Termoelectrica sunt în beneficiul consumatorului           Termoelectrica modernizează rețelele termice din com. Ciorescu. Impactul lucrărilor, resimțit de cca 25% dintre consumatori           Noi obiective de colaborare, discutate în cadrul unei ședințe comune dintre Termoelectrica și Moldovagaz           Termoelectrica continuă procesul de modernizare a rețelelor termice și îmbunătățirea serviciilor prestate           Apă caldă non-stop și confort termic pentru Complexul Educațional „Kiril și Metodii”          

Publicat: 15.04.2020

745 👁 Views.

Reactie Termoelectrica

Precizări cu privire la schimbarea temporară a culorii apei râului Bâc

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Termoelectrica S.A vine cu mai multe precizări cu privire la imaginile apărute pe rețelele de socializare în care este surprins momentul în care apa din râul Bâc este colorată în verde. 

Pe parcursul zilei de marți, 14 aprilie, Termoelectrica a reablilitat un tronson avariat de rețea termică din regiunea străzii Calea Moșilor.

Înainte de demararea lucrărilor, a avut loc drenarea agentului termic colorat cu fluoresceină, care a ajuns în râul Bâc, ceea ce a provocat schimbarea temporară a culorii apei din râu.

Astăzi, 15 aprilie, la faţa locului au mers reprezentanţii Agenției de Mediu însoțiți de reprezentați ai Termoelectrica pentru prelevarea de probe, pentru a stabili dacă substanța de culoare verde devărsată în Bâc este sau nu toxică pentru mediu. Potrivit instituției, rezultatele probelor prelevate vor fi făcute publice peste 5-6 zile.

Menționăm că astfel de deversări de agent termic nu reprezintă o contravenție, deoarece respectă și corespund normativelor stabilite de Regulamentul privind cerinţele de colectare, epurare şi deversare a apelor uzate în sistemele de canalizare şi/sau în emisare pentru localităţile urbane şi rurale.

Totodată, precizăm faptul că, Termoelectrica S.A. utilizează acest colorant în calitate de indicator pentru depistarea posibilelor scurgeri de agent termic în baza unui Aviz eliberat de către Centrul Național de Sănătate Publică.

Fluoresceina este un praf de culoare cărămizie, care, în urma interacţiunii cu apă, devine de culoare verde. Însă, datorită faptului că este o substanţă biodegradabilă, această materie se descompune în câteva zile, la lumina zilei.
Anterior, Inspectoratul Ecologic de Stat a colectat mai multe probe ale apei revărsate din rețelele termice ale Termoelectrica, care au fost supuse analizelor chimice de laborator. Rezultatele analizelor au demonstrat lipsa substanţelor toxice.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru