22 octombrie 2020
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor deconectate din sectoarele Centru, Râșcani și Buiucani           Termoelectrica a premiat cei 10 câștigători ai Tombolei organizată de Hramul or. Chișinău           Condiții mai bune de studii pentru cei peste 700 de elevii ai liceului teoretic „Waldorf”           Termoelectrica a demarat procedura de conectare la încălzire, la solicitare           Serviciul online „CONTUL MEU”, tot mai solicitat           Tutorial: Creează-ți un CONT INFOBON           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Metode alternative de plată a facturii la încălzire           Termoelectrica S.A. îndeamnă administratorii de blocuri și locatarii să regleze agentul termic de la branșament           Recomandările Termoelectrica S.A. pentru consumatorii săi privind evitarea răspândirii virusului Covid-19          

Publicat: 15.04.2020

883 👁 Views.

Reactie Termoelectrica

Precizări cu privire la schimbarea temporară a culorii apei râului Bâc

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Termoelectrica S.A vine cu mai multe precizări cu privire la imaginile apărute pe rețelele de socializare în care este surprins momentul în care apa din râul Bâc este colorată în verde. 

Pe parcursul zilei de marți, 14 aprilie, Termoelectrica a reablilitat un tronson avariat de rețea termică din regiunea străzii Calea Moșilor.

Înainte de demararea lucrărilor, a avut loc drenarea agentului termic colorat cu fluoresceină, care a ajuns în râul Bâc, ceea ce a provocat schimbarea temporară a culorii apei din râu.

Astăzi, 15 aprilie, la faţa locului au mers reprezentanţii Agenției de Mediu însoțiți de reprezentați ai Termoelectrica pentru prelevarea de probe, pentru a stabili dacă substanța de culoare verde devărsată în Bâc este sau nu toxică pentru mediu. Potrivit instituției, rezultatele probelor prelevate vor fi făcute publice peste 5-6 zile.

Menționăm că astfel de deversări de agent termic nu reprezintă o contravenție, deoarece respectă și corespund normativelor stabilite de Regulamentul privind cerinţele de colectare, epurare şi deversare a apelor uzate în sistemele de canalizare şi/sau în emisare pentru localităţile urbane şi rurale.

Totodată, precizăm faptul că, Termoelectrica S.A. utilizează acest colorant în calitate de indicator pentru depistarea posibilelor scurgeri de agent termic în baza unui Aviz eliberat de către Centrul Național de Sănătate Publică.

Fluoresceina este un praf de culoare cărămizie, care, în urma interacţiunii cu apă, devine de culoare verde. Însă, datorită faptului că este o substanţă biodegradabilă, această materie se descompune în câteva zile, la lumina zilei.
Anterior, Inspectoratul Ecologic de Stat a colectat mai multe probe ale apei revărsate din rețelele termice ale Termoelectrica, care au fost supuse analizelor chimice de laborator. Rezultatele analizelor au demonstrat lipsa substanţelor toxice.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru