28 mai 2020
Tutorial: Creează-ți un CONT INFOBON           Termoelectrica și Infobon lansează serviciul online „CONTUL MEU”           Centrul Comercial Termoelectrica își reia activitatea într-un regim special           Președintele Republicii Moldova, Igor DODON, a întreprins o vizită la Termoelectrica S.A.           Termoelectrica continuă să investească în îmbunătățirea calității serviciilor oferite și eficientizarea operațională           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           Precizări cu privire la schimbarea temporară a culorii apei râului Bâc           Echipa Termoelectrica donează peste 500.000 lei pentru combaterea COVID-19           134 de blocuri locative și 76 instituții medicale rămân conectate la încălzire           La solicitare, Termoelectrica continuă livrarea energiei termice pentru încălzire          

Publicat: 15.04.2020

560 👁 Views.

Reactie Termoelectrica

Precizări cu privire la schimbarea temporară a culorii apei râului Bâc

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Termoelectrica S.A vine cu mai multe precizări cu privire la imaginile apărute pe rețelele de socializare în care este surprins momentul în care apa din râul Bâc este colorată în verde. 

Pe parcursul zilei de marți, 14 aprilie, Termoelectrica a reablilitat un tronson avariat de rețea termică din regiunea străzii Calea Moșilor.

Înainte de demararea lucrărilor, a avut loc drenarea agentului termic colorat cu fluoresceină, care a ajuns în râul Bâc, ceea ce a provocat schimbarea temporară a culorii apei din râu.

Astăzi, 15 aprilie, la faţa locului au mers reprezentanţii Agenției de Mediu însoțiți de reprezentați ai Termoelectrica pentru prelevarea de probe, pentru a stabili dacă substanța de culoare verde devărsată în Bâc este sau nu toxică pentru mediu. Potrivit instituției, rezultatele probelor prelevate vor fi făcute publice peste 5-6 zile.

Menționăm că astfel de deversări de agent termic nu reprezintă o contravenție, deoarece respectă și corespund normativelor stabilite de Regulamentul privind cerinţele de colectare, epurare şi deversare a apelor uzate în sistemele de canalizare şi/sau în emisare pentru localităţile urbane şi rurale.

Totodată, precizăm faptul că, Termoelectrica S.A. utilizează acest colorant în calitate de indicator pentru depistarea posibilelor scurgeri de agent termic în baza unui Aviz eliberat de către Centrul Național de Sănătate Publică.

Fluoresceina este un praf de culoare cărămizie, care, în urma interacţiunii cu apă, devine de culoare verde. Însă, datorită faptului că este o substanţă biodegradabilă, această materie se descompune în câteva zile, la lumina zilei.
Anterior, Inspectoratul Ecologic de Stat a colectat mai multe probe ale apei revărsate din rețelele termice ale Termoelectrica, care au fost supuse analizelor chimice de laborator. Rezultatele analizelor au demonstrat lipsa substanţelor toxice.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru