7 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 20.10.2021

505 👁 Views.

Reactie-Termoelectrica-

Precizările Termoelectrica privind utilizarea păcurii din rezerva de stat

image_pdfimage_print

Termoelectrica vine cu următoarele precizări cu privire la informația publicată de mai multe portaluri media în care se face referire la faptul că întreprinderea a început să  utilizeze păcura din rezerva de stat.

Reiterăm faptul că, Termoelectrica a început să utilizeze păcură în calitate de combustibil alternativ din data de 13 octombrie curent, odată cu constatarea apariției situației de alertă din domeniul gazelor naturale, informație anunțată public de Viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, după ședința de miercuri, 13 octombrie, a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM.

În cadrul aceleași conferințe de presă, dl Spînu, Viceprim-ministrul  a declarat că a fost emis un ordin de alocare a păcurii din rezerva de stat pentru Termoelectrica, și rezervele existente de păcură vor ajunge pentru aproximativ o lună.

Termoelectrica  a utilizat stocul propriu limitat de păcură  pentru producerea energiei electrice și termice pe parcursul a 2 zile, și din  15 octombrie, conform Deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale  a RM a început să proceseze păcura din rezerva de stat.

Termoelectrica activează în regim normal,  doar că utilizează combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, și depune tot efortul pentru furnizarea calitativă a energiei termice tuturor consumatorilor.

Planul de acţiuni preventive din Regulamentul privind situațiile excepționale pe piața gazelor naturale HG 207/03.04.2019 include măsura dată – de utilizare a păcurii de către CET-uri și agenții economici, utilajele cărora pot funcționa pe alt tip de combustibil, măsură deja executată de Termoelectrica.

Pe această cale facem un apel către toate instituțiile media să urmărească implementarea măsurilor  conform deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în cazul situației excepționale pe piața gazelor naturale, și să nu speculeze pe acest subiect.

 

5p9.ru