9 august 2020
Veaceslav Eni s-a întâlnit cu Gary Davies, Însărcinat cu afaceri a.i. și Consul al Ambasadei Britanice           Investiții în îmbunătățirea serviciilor de termoficare pentru cca 60.000 consumatori din sect. Ciocana și Râșcani           Economii și independență față de furnizori obținute din reciclarea conductelor termice           Institutul de Energetică: Proiectele pe care le implementează Termoelectrica sunt în beneficiul consumatorului           Termoelectrica modernizează rețelele termice din com. Ciorescu. Impactul lucrărilor, resimțit de cca 25% dintre consumatori           Noi obiective de colaborare, discutate în cadrul unei ședințe comune dintre Termoelectrica și Moldovagaz           Termoelectrica continuă procesul de modernizare a rețelelor termice și îmbunătățirea serviciilor prestate           Apă caldă non-stop și confort termic pentru Complexul Educațional „Kiril și Metodii”           Realizările înregistrate și direcțiile prioritare de activitate, discutate în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor           Termoelectrica își diversifică sursele de energie utilizate, prin producerea energiei termice din biomasă          

Publicat: 09.10.2019

1.831 👁 Views.

IMG_4942

Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica”, principalul producător și furnizor de energie electrică și termică din mun. Chișinău trece printr-un amplu proces de dezvoltare și modernizare. Reformele demarate de întreprindere în ultimii ani pun pe primul loc consumatorul, confortul și calitatea, sistemul centralizat de termoficare fiind una dintre cele mai sigure și eficiente soluții de termoficare la nivel urban.

Declarația aparține directorului general Termoelectrica S.A., Veaceslav ENI, în cadrul conferinței de presă dedicată lansării unei ample campanii de comunicare și informare a opiniei publice privind avantajele și beneficiile sistemului centralizat de termoficare, care urmează a fi desfășurară în următoarea perioadă, cu susținerea Băncii Mondiale, Guvernul Suediei și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).

Campania de comunicare este parte a Proiectului Îmbunătățirea Eficienței SACET, susținut de Banca Mondială, Guvernul Suediei și UCIPE, și are drept scop informarea consumatorilor cu referire la cele mai sigure și eficiente soluții de termoficare și impactul acestora asupra oamenilor, mediului și securității energetice a țării.

Cu susținerea Ministerului Economiei și Infrastructurii, a Agenției Proprietății Publice, dar și a partenerilor noștri de la Banca Mondială și Guvernul Suediei, timp de 4 ani am implementat un proiect deosebit, unic în Republica Moldova, care este prezentat drept exemplu la nivel internațional și asta pentru că ne-a reușit, într-un termen record, practic să revitalizăm Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din mun. Chișinău, asigurând consumatorii noștri cu servicii calitative și eficiente energetic”, a menționat Veaceslav ENI.

Prezentă la eveniment, directorul Biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi, a apreciat rezultatele considerabile privind îmbunătățirea calității serviciilor de furnizare a energiei termice și îmbunătățirea eficienței operaționale a întreprinderii Termoelectrica S.A.

Termoelectrica este  acea companie care a întreprins pași majori în ultimii patru ani pentru a face serviciile sale disponibile tuturor, accesibile și eficiente. Este o companie care aduce în permanență noi inovații și care ține mult la standardele de calitate în serviciile pe care le prestează”, a spus Anna Akhalkatsi.

În același context, directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru,  a menționat importanța investițiilor în sistemele și utilajele care oferă oamenilor siguranță, eficiență și un aer curat.

Întreprinderea Termoelectrica este una dintre societăți unde echipa și capacitatea investițională este foarte consolidată, iar implementarea tehnologiilor avansate aduce doar beneficii cetățenilor”, a conchis Eugeniu Moraru.

Proiectele implementate și deciziile luate de Termoelectrica în 4 ani de activitate sunt focusate pe nevoile și confortul consumatorilor, pe calitate și performanță tehnică și operațională. Astfel, întreprinderea a reușit în această perioadă să modernizeze peste 130 km de conducte termice, să instaleze circa 500 Puncte Termice Individuale de ultimă generație, să reutileze cele mai importante Stații de Pompare, dar și sursele de producere cu utilaje moderne și eficiente energetic.

Potrivit unui sondaj sociologic desfășurat în perioada 20 aprilie – 27 mai 2018, în raza mun. Chișinău, consumatorii Termoelectrica consideră că:

  • Sistemul centralizat de încălzire este stabil, sigur, funcționează cu implicarea minimă a abonaților;
  • Termoelectrica oferă consumatorilor săi stabilitate – „noi știm că vom avea căldură în apartament”;
  • Interesul față de eficiența energetică este mare (64-75% din respondenți sunt preocupați de eficiența energetică; 84-92% din respondenți iau măsuri pentru reducere a consumului de energie).
  • In egală măsură, specialiștii intervievați prin interviurile de profunzime considera că încălzirea centralizată este, în principiu, cea mai eficientă formă de producere a agentului termic pentru orașele mari și mijlocii. Avantajul sesizat de specialiști și jurnaliști: siguranța în exploatare, existența unei entități responsabile.

 

    Despre Termoelectrica S.A.

Societatea pe Acţiuni „Termoelectrica” a fost fondată în anul 2015. Compania asigură cu energie termică peste 4400 de imobile din mun. Chișinău, inclusiv  675 de instituții bugetare, 577 agenți economici, 315 case particulare și cca 209 de mii de apartamente.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru