Foto vizita (2)

Stațiile de Pompare nr.4, nr.6 și nr.22, în proces de modernizare


Modernizarea Stațiilor de Pompare (SP) nr.4, nr.6 și nr.22 este în plină desfășurare.

Au fost finalizate lucrările de demontare a echipamentelor termotehnice vechi, a conductelor termice și a pompelor, exploatate mai bine de 30 de ani.

La momentul actual, are loc evacuarea ultimelor utilaje dezasamblate și pregătirea spațiilor pentru montarea echipamentelor noi.

Pentru a se asigura de faptul că lucrările sunt efectuate conform graficului și că nu există întârzieri, Directorul General al Termoelectrica, Veaceslav ENI, însoțit de Directorul Tehnic, Alexandru LUPAN, a efectuat o vizită de lucru în teren.

Modernizarea  acestor trei SP ne va permite să îmbunătățim substanțial calitatea serviciilor de termoficare prestate celor peste 90 mii consumatori din sect. Botanica și parțial Centru și totodată să diminuăm cheltuielile de exploatare și întreținere a acestora”, a menționat Veaceslav ENI, în timpul vizitei.

Conform investițiilor planificate pentru acest an și aprobate de ANRE, la cele trei SP urmează să fie înlocuite pompele, motoarele, convertizoarele de frecvență și echipamentul aferent.

Lucrările urmează să fie finalizate până la începerea sezonului rece.