IMG_2731

Termoelectrica S.A. și Fondul pentru Eficiență Energetică vor lansa parteneriate în domeniul eficienței energetice


Termoelectrica S.A. și Fondul pentru Eficiență Energetică își propun să lanseze parteneriate în domeniul îmbunătățirii eficienței energetice și energiei regenerabile. În acest sens  a fost semnat un Memorandum de colaborare, vineri, 10 noiembrie,  de către directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni, și directorul executiv interimar al Fondului pentru Eficiență Energetică, Sergiu Corin.

Acordul prevede întreprinderea unor acțiuni comune cu privire la elaborarea și implementarea proiectelor în domeniile eficienței energetice și energiei regenerabile și schimbul de experiență și informații în domeniul vizat. Potrivit părților, prioritar, pe agenda de colaborare este susținerea consumatorilor conectați la sistemul centralizat de termoficare, a asociațiilor de locatari și instituțiilor publice din capitală, în acțiunile de modernizare a infrastructurii și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor.

Împreună cu partenerii de la Fondul pentru Eficiență Energetică vom depune tot efortul pentru a  identifica oportunități și soluții de finanțare a proiectelor în domeniul eficienței energetice, eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, energiei regenerabile și a măsurilor de economisire a energiei”, a declarat Veaceslav Eni.

În premieră are loc semnarea unui astfel de acord de colaborare dintre FEE cu instituțiile care activează pe teritoriul Republicii Moldova și cele străine. Cu siguranță acest memorandum  va aduce doar beneficii, în primul rând locuitorilor mun. Chișinău”, a conchis viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii,  Octavian Calmîc, care a prezidat evenimentul.

Memorandumul a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire.

23469359_1539692009449355_439844357_o

IMG_2671

IMG_2705

IMG_2714