17 august 2018
Sinteza lucrărilor din 16 august           Premieră pentru capitală: sistem back-to-back pentru livrarea energiei termice în sect. Buiucani           VIDEO. Lucrările din str Pietonală vor asigura cca 300 de blocuri locative cu apă caldă non stop           Modernizăm contoarele de energie termică în peste 230 de blocuri locative din capitală          

Publicat: 31.05.2018

225 👁 Views.

02

Termoelectrica S.A. va efectua un studiu privind avantajele conectării la SACET pentru blocurile din  mun. Chișinău

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
image_pdfimage_print

Termoelectrica S.A. urmează să elaboreze un studiu care are drept scop identificarea soluțiilor, precum și avantajelor conectării/reconectării la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET), pentru clădirile din mun. Chișinău. În acest sens a fost încheiat, marți, 29 mai, un acord de colaborare între Termoelectrica S.A. și Institutul de Energetică al Academiei de Științe a Moldovei (AȘM).

Potrivit acordului semnat de către directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav ENI, și directorul Institutului de Energetică al AȘM, Mihai TÎRȘU, studiul urmează a fi elaborat pe parcursul următoarelor șase luni. Prima etapă a a proiectului prevede ca Institutul de Energetică al AȘM să identifice mai multe blocuri din mun. Chișinău, neconectate la SACET, în vederea elaborării unui raport de audit energetic individual pentru fiecare clădire. Ulterior, urmează a fi efectuate calcule tehnico-economice privind estimarea investițiilor necesare și a beneficiilor economice privind modernizarea sistemului de livrare a energiei termice (ex. distribuția pe orizontală, utilizarea PTI-urilor, măsuri de izolare a anvelopei clădirii ș.a.).

Scopul final al acestui studiu este de a înțelege mai bine problemele ce țin de termoficarea din mun. Chișinău și de a veni cu soluții argumentate, privind conectarea la SACET. Ne dorim să fim mai aproape de consumatorii noștri, identificând alternative optime pentru a asigura municipiul Chișinău cu cele mai bune soluții de termoficare”, a menționat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav ENI.

Termoelectrica S.A. și Institutul de Energetică al AȘM au încheiat un memorandum de colaborare în anul 2016 ce prevede întreprinderea unor acțiuni comune cu privire la elaborarea și implementarea proiectelor în domeniul eficienței energetice și  schimbul de experiență în domeniul dat.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
5p9.ru