7 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 19.11.2020

1.328 👁 Views.

126303960_2529956727297276_7816690723186395432_n

Veaceslav Eni a participat la conferința „Abordare regională: Progres prin soluții verificate”

image_pdfimage_print

Directorul general al Termoelectrica,Veaceslav Eni, a participat în calitate de vorbitor la conferința „Abordare regională: Progres pe baza unor soluții verificate” , organizată de platfoma media Energynomics.

Evenimentul organizat online, joi, 19 noiembrie, a adus la masa dezbaterilor reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi managerii celor mai importante companii din sectorul energetic de pe ambele maluri ale Prutului.

În discursul său de deschidere al evenimentului, Călin Negura, șef al Direcției Politici în domeniul energetic, din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, a precizat faptul că, rezultatele la zi a eforturilor depuse, în special cele oferite de Termoelectrica, confirmă corectitudinea și oportunitatea deciziilor luate acum 5 ani, ce țin de reorganizarea întreprinderii, și totodată inspiră încrede și dorință de a avansa pe această direcție.

„Autoritățile de la Chișinău au inițiat și continuă, cu suportul partenerilor de dezvoltare, unul dintre cele mai necesare tipuri de proiecte – Reabilitarea și modernizarea SACET-urilor de la Chișinău și Bălți. Anul acesta trecem deja la a doua etapă, pentru care Guvernul și-a propus mobilizarea a circa 100 milioane euro pentru următorii 4 ani”, a declarat Călin Negura.

Veacesalv Eni a menționat faptul că Termoelectrica a implementat cu succes primul Proiect de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (PIESACET I), iar acum întreprinderea este în pregătire de lansare a celui de-al doilea proiect PIESACET II, ce urmează să fie implementat, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, în următorii 4 ani.

„Pentru noi, consumatorul este cel mai important, de aceea toate investițiile noastre sunt axate pe îmbunătățirea serviciilor prestate. Vom continua să instalăm distribuția pe orizontală în blocurile locative, inclusiv prin cadrul  unor investiții pilot de eficiență energetică. Această soluție noi am implementat-o cu succes deja în câteva zeci de blocuri din capitală, ceea ce a condus la micșorarea pierderlor de energie termică”, a conchis directorul general al Termoelectrica.

Printre vorbitorii prezenți la acest eveniment s-au mai numărat:

Lucian Rusu, Secretar de stat, Guvernul României;

Ion Sterian, CEO Transgaz;

Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație SA Moldovagaz;

Cristian Athanasovici, Business Development Manager Kawasaki Gas Turbines;

Octavian Calmâc, director ANRE, Republica Moldova;

Alexandru Săndulescu, Înalt Consilier, Misiunea Înalților Consilieri UE în Republica Moldova;

Alexandru Ciudin, Director, Agenția pentru Eficiență Energetică, Chișinău;

Jose Luis Gomez Pascual, Country Manager Premier Energy Moldova.

Sesiunea de discuții a pus accentul  pe problemele de actualitate, dar și pe schimbul de informații și experiență din domeniul energetic din România și Republica Moldova.

 

5p9.ru