1 decembrie 2021
Lucrări de modernizare şi de intervenţie. Lista adreselor în deconectare din sect.           Termoelectrica anunță finalizarea mai multor proiecte de modernizare           Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică           Peste 90% din fondul locativ, conectat la încălzire           20 de participanți ai Tombolei „Termoelectrica dăruiește căldură” vor beneficia gratuit de servicii de termoficare în luna decembrie           Termoelectrica a implementat Sistemul de Management Integrat           Beneficiile serviciului online CONTUL MEU pentru consumatorii finali și gestionarii fondului locativ           Metode alternative de plată a facturii și de transmitere a indicilor contorului de la distanță           VIDEO.Termoelectrica - tehnologii de termoficare prietenoase mediului și consumatorilor!           Sistemul centralizat de termoficare – soluția sigură de încălzire pentru fiecare casă          

Publicat: 24.05.2021

1.265 👁 Views.

IMG_4376

Viitorii specialiști în energetică, formați cu suportul Termoelectrica

image_pdfimage_print

Principalul producător de energie electrică și termică în cogenerare din țară, distribuitor și furnizor de energie termică din mun. Chișinău pune umărul la formarea viitorilor profesioniști în energetică, prin ajustarea procesului de studii conform necesităților sectorului energetic național, participarea în procesul de instruire a viitorilor specialiști energeticieni și derularea programelor de practică a acestora în cadrul întreprinderii.

În acest sens, luni, 24 mai, a fost încheiat un acord de colaborare între Termoelectrica și Facultatea de Energetică şi Inginerie Electrică (FEIE) a Universității Tehnice a Moldovei.

Documentul prevede asumarea angajamentelor, de ambele părți, privind cooperarea tehnico-ştiinţifică şi perfecţionarea cadrelor în domeniul ingineresc şi tehnic, inclusiv formarea continuă a acestora, precum și dezvoltarea relaţiilor de parteneriat dintre cele două entități.

Memorandumul a fost semnat de către directorul general al Termoelectrica, Veaceslav ENI, şi Victor GROPA, decanul FEIE.

Prin acest parteneriat ne propunem să dezvoltăm viitoarea generație de energeticieni, punând la dispoziția mediului universitar suportul celor mai buni specialiști din întreprindere la derularea programelor de practică și oportunitatea în viitor de a face parte din echipa Termoelectrica, astfel încât  întreprinderile energetice  să fie asigurate cu specialiști de cea mai înaltă calificare” a declarat Veaceslav ENI, directorul general al Termoelectrica.

Pasul realizat astăzi are scopul de a dezvolta relaţiile noastre la un alt nivel, unul de parteneriat reciproc, prin care noi, cei din mediul academic, să putem oferi nu doar absolvenţi calificaţi, dar să desfăşurăm împreună şi activităţi adresate spre beneficiul societăţii”, a conchis Victor GROPA, decanul FEIE.

UTM, în special Departamentul Energetică al FEIE, are o bogată experienţă în pregătirea specialiştilor în energetică. Însă atunci când sectorul real ne acordă sprijinul în pregătirea acestora, rezultatul este unul foarte bun. Prin semnarea acestui Acord, ne propunem să deschidem noi  perspective pentru studenții noștri, perspective care îi vor determina să studieze temeinic și să persevereze pentru a-și atinge scopul” a adăugat Viorica HLUSOV, şef al Departamentului Energetică.

Acordul prevede, de asemenea, ajustarea programelor didactice la necesitățile reale ale sectorului energetic, în conformitate cu perspectiva dezvoltării politicilor şi tehnologiilor moderne din domeniu.

Un acord de colaborare similar a fost semnat și în anul 2016  între Termoelectrica și Universitatea Tehnică a Moldovei. În rezultat, au fost organizate în comun multiple evenimente cu caracter tehnico-științific, cum ar fi: mese rotunde, seminare, conferinţe, excursii cu tematici specializate în domeniu.

Totodată, anual zeci de studenți ai UTM și-au desfășurat stagiile de practică în cadrul întreprinderii, iar circa 60 absolvenți au fost angajați.

5p9.ru