Fotoram.io (18)

Termoelectrica racordează oficiul Băncii Mondiale la sistemul centralizat de termoficare


Termoelectrica a inițiat lucrările de racordare a oficiului Băncii Mondiale din Chișinău la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET).

Clădirea urmează să fie conectată la termoficarea centralizată printr-un Punct Termic Individual (PTI) care îi va asigura independență totală, un consum eficient, optimizat de energie termică și apă caldă non-stop, produsă la branșamentul clădirii.

Decizia conectării Băncii Mondiale la SACET reprezintă o dovadă a încrederii în calitatea serviciilor prestate, afirmă directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Racordarea la SACET înseamnă zero riscuri pentru locuitorii din regiune și zero poluare în centrul Chișinăului prin evitarea arderii de gaze naturale, iar prin acest acord de conectare, Banca Mondială sprijină Termoelectrica în misiunea sa  – de a oferi servicii sigure și de calitate consumatorilor săi și a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel global”, a menționat Veaceslav Eni.

Lucrările urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii iulie.

Soluțiile de termoficare moderne implementate de Termoelectrica oferă multiple avantaje consumatorilor săi:

  • furnizarea apei calde non-stop,
  • independență față de vecini,
  • costuri mici pentru un confort crescut,
  • siguranța familiei și a vecinilor,
  • protecția mediului înconjurător.

Până acum, Termoelectrica a instalat cca 900 de PTI-uri în 466 de blocuri locative și 186 instituții publice, iar de noul sistem de termoficare –  Soluția Încălzire Centralizată Autonomă beneficiază peste 50 de blocuri locative.https://youtu.be/dmYA1z86eWY