IMG_7685

Termoelectrica reabilitează un tronson de conducte termice din str. Albișoara. 800 blocuri locative – conectate la un tronson provizoriu


Echipa Termoelectrica S.A. a intervenit prompt, azi, 18 iunie, pentru a reabilita un tronson de rețea termică din str. Albișoara, ce alimentează cu agent termic pentru apă caldă locuitorii sectoarelor Râșcani, parțial Centru și Buiucani.

Pentru a nu admite deconectări de la livrarea energiei termice pentru prepararea apei calde, pe toată perioada lucrărilor, peste 800 de blocuri locative au fost reconectate printr-o schemă provizorie.
Pe tronsonul cu diametrul nominal de 800mm str. Albișoara a fost depistat un segment de conducte într-o stare avansată de coroziune. Pentru a nu admite situații de avariere a acestora pe parcursul sezonului de termoficare, atunci când temperaturile vor fi scăzute, Termoelectrica a decis schimbarea tronsonului defectat.

Lucrările urmează a fi desfășurate pe parcursul zilei de azi, în intervalul orelor 10:00- 21:00.

În contextul acestor reabilitări, în intervalul orelor 10:00-12:00, urmează să aibă loc deversări de agent termic în râul Bâc.
Apa colorată în verde, care circulă prin reţelele termice magistrale ale Termoelectrica S.A., este inofensivă pentru mediul înconjurător și nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea oamenilor şi a altor viețuitoare.

Termoelectrica S.A. utilizează acest colorant biodegradabil (Fluoresceină) în scopul determinării scurgerilor de agent termic, în baza unui Aviz eliberat de Centrul de Sănătate Publică.
Odată cu interacțiunea luminii, această materie se descompune în cel mult 48 ore.